<p Telenor stikker avgårde etter emisjonslettelse, mens Oslo Børs vingler</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En usikker kveld i USA tirsdag smittet over på investorene i Oslo, som slet med å finne retningen i dag tidlig. Oslo Børs startet dagen ned, men hovedindeksen snudde opp etter en drøy times handel, men var raskt i minus igjen. Børsen ligger fremdeles og ruger rundt null.

Også i går var det humpete, der Oslo Børs skiftet hele tolv ganger fra pluss til minus gjennom børsdagen tirsdag.

Opptur for Telenor

Telenor stiger markert etter at selskapet i en melding opplyser at det vurderer andre løsninger enn emisjon for å finansiere oppkjøpet i India.

Den varslede emisjonen har fått sterk kritikk, blant annet fra analytikere, og investorene er nå lettet for at Telenor nå går gjennom finansieringsplanen én gang til.

Les også: Telenor kan droppe utskjelt emisjon

Telenor stiger 2,44 prosent til 35,65 kroner, etter å ha vært opp mer enn fem prosent tidligere i dag.

Lavere olje

Nordsjøoljen blir nå handlet lavere enn ved børsslutt i Oslo tirsdag. Da børsen stengte igår ble et fat nordsjøolje handlet til nesten 53 dollar fatet, mens den nå blir handlet til 51,69 dollar fatet. Den amerianske oljeprisen, WTI, handles til 51,45 dollar fatet.

Les også: Oljeprisen ligger over 50 dollar

Flere makronyheter preger børsdagen onsdag:

Klokken 10:00 kom AKU-ledigheten som viser at arbeidsledigheten var litt opp i september , men helt på linje med forventnignene.

Forbrukertillitsindeksen i Norge viser at nordmenn raskt er blitt mer pessimistiske.

Følg med på DN.no senere i dag for flere makronyheter fra Norge og USA!

Blandet i USA
De amerikanske aksjemarkedene endte dagen ubeslutsomt, der Dow Jones og S&P-indeksen endte opp, mens Nasdaq-indeksen falt.

For nok en gigantisk krisepakke fra amerikanske myndigheter var ikke nok til å fortsette den formidable oppgangen mandag og tirsdag.

Les her: - Dette handler ikke om å hjelpe bankene

Det amerikanske finansdepartementet annonserte på morgenen at de vil pøse inntil 600 milliarder dollar inn i utlånsmarkedet. I tillegg kommer en pakke på 200 milliarder dollar til kortsiktige lån, som kredittkort.

Dette kommer i tillegg til 700 milliarder dollar som allerede er bevilget til krisepakken.

Tungt i Japan

Også Asia har hatt en blandet børsdag i natt.

Japan tynges av sterk yen og ratingnedgradering av Toyota, mens Rio Tinto faller kraftig i Australia etter at BHP Billiton trakk budet på gruveselskapet tirsdag. I Kina, Hong Kong og Sør-Korea trekker hovedindeksene opp.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,29 prosent til 210,27 poeng.

Personvernpolicy