<pOslo Børs svinger seg opp. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs finner endelig retningen tirsdag ettermiddag, godt hjulpet av optimisme i Europa.

En rekke av tungvekterne fortsetter den formidable oppturen fra igår:

StatoilHydro: + 1,23 %
Rec: + 0,51 %
Hydro: + 0,22 %
DnB Nor: + 2,26 %

Nedtur for Fredriksen

Seadrill faller litt tilbake, etter at selskapet la frem sine kvartalstall mandag. Aksjen steg formidable 28,5 prosent igår.

Seadrill leverte tall som var noe over konsensusestimatene, men bestemte seg for å ikke betale utbytte for tredje kvartal ettersom 560 millioner dollar hadde blitt bundet opp i andre selskaper.

- Når oljeselskapene argumenterer for å kutte kostnadene og truer med å redusere investeringene, peker oljeserviceselskapene på behovet for å holde investeringsnivået høyt for å hindre fallende produksjon. I dette "vent-og-se"-markedet tror vi at jackup-markedet kommer til å fortsette å svekke seg, mens dypvanssegmentet kommer til å holde seg oppe gitt tilbudsunderskuddet og den sterke kontraktsdekningen, skriver meglerhuset SEB Enskilda i en fersk oppdatering.

Seadrill faller 0,19 prosent til 53,40 kroner.

Oljeprisen over 50 dollar

Oljeprisen, som før helgen falt godt ned på 40-tallet, viste igjen muskler igår og var over 54 dollar i løpet av gårsdagen.

Et fat nordsjøolje med levering i januar koster i 13-tiden 52,07 dollar, ned 1,86 dollar siden oljehandelen stengte igår kveld. Den amerikanske oljeprisen er ned 1,95 dollar til 52,55 dollar.

Les alle dagens aksjetips her

Etter reneste bonanzastemningen på Wall Street igår, peker førindeksene svakt opp før markedene åpner klokken 15:30 norsk tid.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,55 prosent til 209,5 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus