Danmark snart i minus

<pFor første gang på elleve år ligger den danske stat an til å gå med underskudd, ifølge en ny økonomisk analyse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økonomer i Danske Bank tror Danmark i stedet for et ventet overskudd vil oppleve et underskudd på 9 milliarder kroner, skriver Politiken.

Det er finanskrisen og den etterfølgende økonomiske nedturen med nullvekst i økonomien som sørger for de røde tallene.

For en måned siden gjorde finansdepartementet i Danmark en ny vurdering av økonomien som følge av finanskrisen, og da ble det offentlige overskuddet nedskrevet fra 56 til 7 milliarder kroner. Men siden den gang har oljeprisene gått ned, og de økonomiske utsiktene er forverret ytterligere.

Regjeringen regnet med en oljepris på 70 dollar fatet, men prisen har nå falt til 50 dollar fatet. Det gir staten 6 milliarder mindre i inntekter.

Regjeringen regnet videre med en økonomisk vekst på 0,3 prosent, men de fleste økonomer venter nå en nullvekst. Det vil koste 10 milliarder kroner i mistede inntekter fra skatt, moms og avgifter, mener økonomene i Danske Bank. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus