Obama presenterte sine økonomiske hjelpere

Pressekonferansen i dag. Foto: Scanpix/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.
Pressekonferansen i dag. Foto: Scanpix/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

<pBarack Obama kunngjorde mandag at Timothy Geithner blir USAs nye finansminister.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke et eneste minutt å miste, sa Obama da han mandag presenterte sin nye finansminister Timothy Geithner og sine nærmeste økonomiske rådgivere.

– Akkurat nå er økonomien vår fanget i en vond syklus, sa Obama, som samtidig lovet at medlemmene av hans økonomiske team både har visjonene og kunnskapene som skal til for å løse krisen.

Mens tidligere finansminister Lawrence Summers blir leder for National Economic Council, skal akademikeren Christina Romer lede presidentens team med økonomiske rådgivere i Det hvite hus.

Obama mener at USA står overfor en økonomisk krise med historiske proporsjoner, og han varsler at hans administrasjon kommer til å ta raske og modige beslutninger. Samtidig ba han Kongressen om å begynne arbeidet med en aggressiv hjelpepakke for å få fart på økonomien, slik at den kan vedtas kort tid etter at han tar over som president 20. januar.

Han lovet også at han ikke vil la den amerikanske bilindustrien gå konkurs, men understreket at bransjen ikke kan vente seg et større pengebeløp uten å yte noe tilbake. (©NTB)

Personvernpolicy