<div class="leadText"><p> </p> </div>
 

<pOslo Børs klatrer med oljeprisen mandag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpnet kraftig opp mandag etter solid børsoppgang i USA fredag og positive europeiske futures.Etter å ha vinglet litt i timene etter åpning har hovedindeksen steget i takt med oljeprisen.

Et fat nordsjøolje for levering i januar er opp 1,42 dollar til 50,58 dollar fatet.

StatoilHydro stiger 4,67 prosent til 109,80 kroner.

Tror på stort euro-rentekutt

Et utsagn fra Gernot Nerb ved det tyske Ifo-instituttet om at han tror den europeiske sentralbanken vil kutte renten med 100 basispunkter i desember, var med på å fyre opp markedet igjen i formiddagstimene.

Les også: - ECB kutter ett prosentpoeng

Redningen av Citigroup bidrar også til den positive stemningen.

- Citigroup er for stor til å gå under. På den ene siden er det gode nyheter for det bidrar til stabilisering, men på den andre siden viser det at tillit ikke kommer tilbake, sier aksjestrateg Roger Kunz i Clariden Leu AG til Bloomberg News.

Les også: Citigroup reddet fra katastrofe

Fredag var det formelig jubelstemning på Wall Street da de tre toneangivende indeksene alle steg mer enn seks prosent hver.

Les også: Jubler for sin "nye mann"

Oppturen ble knyttet til Barack Obamas nominasjon av Timothy Geithner som USAs neste finansminister. Geithner er nå sjef for New York Federal Reserve Bank.

Fredriksen-aksje tar av

Resultatsesongen er på hell og mandag er John Fredriksen-dominerte Seadrill ett av to selskaper som leverer resultater. Resultatet er ventet på ettermiddagen, og i forkant stiger riggaksjen 17,55 prosent til 48,90 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 5,06 prosent til 197,73 poeng.

Personvernpolicy