Høyre savner hjelp til Eksportfinans

<pHøyre støtter regjeringens ferskeste krisepakke, men mener det ikke er tilstrekkelig. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Økningen av rammene på 50 milliarder kroner til Garanti-instituttet for eksportkreditt løser ikke den akutte pengenøden i Eksportfinans.

Det er for ille, slår Høyre-leder Erna Solberg fast.

- Pakken mangler det viktigste elementet, nemlig å få orden på Eksportfinans og det problemet at de ikke har penger å låne ut. De andre elementene her kommer i liten grad til å virke godt uten at Eksportfinans også kommer i orden, sier Solberg til NTB.

Regjeringen lover at det også kommer tiltak for problemene med Eksportfinans i løpet av få dager, men Solberg er kritisk:

- Dette er så til de grader på overtid. Eksportfinans burde vært løst i forrige uke. Nå virker det isteden som problemene kommer svært overraskende på regjeringen. Det burde de ikke, for dette har vart ganske lenge, sier hun. Høyre-lederen er også generelt kritisk til måten regjeringen håndterer krisen på.

- Det blir litt jippo-preget når det kalles inn til pressekonferanse med kort varsel en søndag ettermiddag. Ingen av disse tiltakene er børssensitive, så Stoltenberg kunne utmerket godt holdt denne pressekonferansen mandag morgen. Jeg tror de velger søndag for å fremstå som aktive, mens de egentlig dekker over at de er på etterskudd, sier Solberg. (©NTB)

Personvernpolicy