illustrasjonsfoto: Scanpix
illustrasjonsfoto: Scanpix

<pTrippelsmell før åpning trekker Oslo Børs lengre ned i gjørmen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er harde bud på Oslo Børs for tiden, og igår sluttnoterte hovedindeksen på 196,65 poeng. Dette er det laveste på over fire år og mang en teknisk analyse varsler om stadig brutte støttenivåer og fallende trender.

I dag faller Oslo Børs fra start etter dårlige nyheter fra tre fronter. Børsen er nå ned 2,91 prosent.

Det har stupt både i Japan i natt og i USA i går kveld samtidig som oljeprisen er ned rundt 0,90 dollar fra Oslo Børs stengte onsdag. Det er lite som tyder på børsfest i dag. Spørsmålet er bare hvor langt ned det kan gå. Skal vi tro meglersjef i DnB Nor Paal Karstensen er det nok litt til å gå på.

- Det er frykten som rår nå. På sikt er det litt mer usikkert, men foreløpig viser førhandelen en videre nedgang i USA, så det kan være litt mer å gå på nedover, sier Karstensen. - På sikt er det litt mer usikkert, men foreløpig viser førhandelen en videre nedgang i USA, så det kan være litt mer å gå på nedover, sier Karstensen.

StatoilHydro og Yara er mest omsatt fra start og faller 2,28 og 4,76 prosent.

Svart i Asia

I Asia vil pessimismen ingen ende ta og de ledende indeksene fikk seg nok en knekk i natt. Det er få lovord som brukes for å beskrive situasjonen, hvor alt ser ut til å rakne samtidig.

Les også: - Verdens undergang

Nikkei-indeksen i Tokyo falt nesten sju prosent. Slike fall var for ikke lenge siden sensasjonelle, nå er det "business as usual".

USA i uføre

De amerikanske aksjemarkedene tok et stup onsdag kveld der alle de tre toneangivende indeksene falt mer enn fem prosent. Dow Jones-indeksen falt under 8.000 poeng for første gang siden mars 2003. Det er lite positive aspekter å trekke frem.

Les også: Massivt børsras i USA

Og det er fortsatt bekymringer knyttet til en eventuell redningspakke til den amerikanske bilindustrien som trakk markedene ned. Ford-aksjen falt 25 prosent, mens GM-aksjen endte ned 12 prosent.

Hovedindeksen ved Oslo Børs er ned 2,91 prosent til 190,01 poeng.

Personvernpolicy