- Det er historiske tall

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pNordmenn mister troen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenns forventninger til fremtiden blir stadig dystrere, og er på det laveste nivået siden januar 2003.

Troen på en positiv utvikling på arbeidsmarkedet faller mest siste kvartal. Det viser Sentios Forventningsbarometer for oktober, skriver Dagens Næringsliv.

Sentio måler nordmenns fremtidsoptimisme, og spør hvordan folk tror boligprisene, husholdningenes inntekt og arbeidsmarkedet vil utvikle seg.

DNs leder onsdag: Full fart ned

- Veldig stor usikkerhet

-Når forventningene til arbeidsmarkedet er mer enn halvert siden januar, gir dette veldig dystre utsikter. Det er historiske tall. Det er veldig stor usikkerhet om økonomi, sier seniorrådgiver Arve Østgaard i Sentio til DN.

Frykter du å få sparken? Bør du akseptere sluttpakke? Hvilke rettigheter har du? Spør ekspertene om råd på nettmøte hos DN.no klokken 13 i dag! Send inn dine spørsmål her allerede nå .

Indikatoren på spørsmålet "Jeg tror priser på boliger i mitt distrikt kommer til å øke de nærmeste 2 måneder", har falt mest fra ifjor. Fra en topp godt over 70 i begynnelsen av 2007, til rundt 25 nå. Indikatoren må over 50 før det er snakk om optimisme.

- Det er trolig problemer med å skaffe mellomfinansiering ved bolighandel folk føler og som slår ut. En stor del har fortsatt romslig økonomi og kan berge seg unna de verste konsekvensene. Men det er en usikker situasjon, sier sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank til DN.

Forventningene til arbeidsmarkedet er falt fra 52 poeng til 23,6 poeng de tre siste månedene.

Les også: Sluttpakken du bør kjempe for

Personvernpolicy