Gir opp å arrangere visninger

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

<pHvis det i det hele tatt kommer noen, legger de neppe inn bud, er tonen blant eiendomsmeglerne. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort antall meglere Dagens Næringsliv har vært i kontakt med, gir opp å avholde visninger på grunn av det svake boligmarkedet.


Av de 22.738 boligene som lå ute for salg på Finn.no igår formiddag, skal bare rundt 3.500 gjennom annonserte fellesvisninger fra i dag og én uke frem i tid, skriver DN.


I hele Troms fylke arrangeres det visninger i fem boliger.


Tar kontakt selv

-Erfaringsmessig tar folk kontakt selv, om de har genuin interesse for leiligheten. Skal jeg være tilstede koster det selger penger. Og det er ingen vits i å betale for at jeg skal sitte i leiligheten en time uten å ha noe å gjøre, sier eiendomsfullmektig Kent Salte i Ring Eiendomsmegling til avisen.


Salte viser blant annet til en barnevennlig toroms leilighet ved Carl Berners plass i Oslo med nytt kjøkken og bad, som for ett år siden ville gått etter én visning. Leiligheten har nå ligget for salg siden september, og er fortsatt ikke solgt.


- Jeg har hatt noen visninger, selger har hatt noen selv. Interessen har vært laber, sier Salte til DN. Siste ordinære visning var 12. oktober.


Paradoks

Markedsdirektør Rune Garborg i DnB Nor Eiendom har imidlertid liten tro på å la usolgte boliger ligge på Finn.no uten annen markedsføring.


Garborg mener det neppe er løsningen å møte et dårlig marked med redusert markedsføringsinnsats. Det er ifølge markedsdirektøren et paradoks.


Direktør Leif Laugen i Krogsveen tro ikke rentenedgangen som kommer vil gi noen prisoppgang på boliger med det første.


- Boligselgere er veldig usikre nå. Det har ikke sunket ordentlig inn i boligmarkedet at vi har beveget oss over i et nytt terreng, sier Laugen til DN.

Personvernpolicy