Michael Moore går løs på finanskrisen

Han har tidligere tatt for seg blant annet våpenindustrien og sykeforsikring i USA. I sin nye film skal Michael Moore sette finanskrisen under lupen. Foto: Scanpix
Han har tidligere tatt for seg blant annet våpenindustrien og sykeforsikring i USA. I sin nye film skal Michael Moore sette finanskrisen under lupen. Foto: Scanpix

<pSkaperen av de både elskede og hatede dokumentarfilmene «Farenheit 9/11» og Oscar-vinneren «Bowling for Columbine», skal lage film om den pågående finanskrisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne gangen skal det dreie seg om hva som skjer i verden, og Amerikas plass i det hele, sa lederen for filmselskapet Paramount Vantage, Nick Meyer, da han annonserte Michael Moores nye dokumentarprosjekt tidligere i vår.

Nå har Moore ombestemt seg. Etter finanskrisen slo ut for fullt i høst, vil han ta for seg den amerikanske økonomien.

Kritikere mener imidlertid at Moore vil få problemer med å bli hørt etter presidentvalget i USA. Årsaken hevder de, er at dokumentarskaperen fungerte best når han kunne kritisere den amerikanske politikken under George W. Bush.

- Presidentvalget viste hva som er rett med Amerika, og det Michael Moore gjør best er å belyse hva som er galt med Amerika. Men om han kommer med perspektiver på hvordan ting kan forbedres, kan det godt hende at han får et lydhørt publikum som er ivrige på forandring, sier tidligere Bill Clinton rådgiver, nå underholdningskonsulent, Craig Minassian til The Hollywood Reporter.

Han mener også at det å velge et tema som finanskrisen er risikabelt.

- Problemet med en slik krise, er at den forandrer seg så fort. Jeg er usikker på hvor relevant filmen vil være om et halvt år.

Moore selv sier at han ser på sitt nye prosjekt som en avslutning på gjennombruddsfilmen hans «Roger & Me»fra 1989. Filmen tok for seg amerikansk økonomi, med bilindustrien i sentrum.

Moore er i full gang med å gjøre opptak til den nye filmen, som er ventet å være ferdig til våren neste år.

Personvernpolicy