Massivt fall på børsen

<p class="hidden"> Illustrasjonsfoto oslo Børs: Scanpix</p>
 Illustrasjonsfoto oslo Børs: Scanpix

<pBørsdagen utartet seg til et ekte stup. StatoilHydro ned 11 prosent. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli en vane - Oslo Børs faller kraftig tilbake på ettermiddagen. Hovedindeksen i Oslo falt desidert mest i Europa med en nedtur på nesten åtte prosent. Igjen ser vi altså at børsen faller kraftig utover ettermiddagen, og vi er nå bare 15 poeng over intradagbunnen 27. oktober.

Oslo Børs endte ned 7,45 prosent til 220,39 poeng.

Tungvekterne faller

De mest omsatte aksjene faller kraftig tilbake i dag. De ni mest omsatte faller alle sammen, og 34 aksjer falt tosifret. Under følger dagens sluttendringer for de fire mest omsatte.

StatoilHydro: -10,71 %
Rec: - 16,13 %
Yara: - 8,42 %
Seadrill: - 9,71 %

Tiende mest omsatt er Tandberg som steg 0,88 prosent til 69 kroner.

Oljefall trekker ned

I tillegg faller oljeprisen igjen, etter å ha holdt seg stabil gjennom morgentimene. Prisen på nordsjøolje faller nå under 55 dollar fatet, samtidig som at den amerikanske oljeprisen har falt til sitt laveste nivå på 20 måneder.

En av grunnene som trekkes frem er forventninger om at oljelagertallene fra USA som kommer i morgen ettermiddag vil vise ytterligere oppgang.

- Oljeprisene er fortsatt under negativt press. Det er ventet at lagertallene vil vise fortsatt oppgang, som støtter opp om bildet om fallende etterspørsel, sier seniormegler Christopher Bellew i Bache Commodities til Bloomberg News.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster 54,74 dollar, ned 0,97 dollar. Den amerikanske oljeprisen er ned 1,13 dollar til 58,20 dollar.

StatoilHydro får kraftig og juling med et fall på 10,71 prosent.

Wall Street faller

De amerikanske børsene faller bratt i dag.

Les hele USA-kommentaren her: Statene starter ned

USA har sklidd to dager på rad samtidig som investorene kjemper med å riste av seg bekymring rundt den økonomiske situasjonen. I dag ser ikke ut til å bli noe unntak.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 7,45 prosent til 220,39 poeng.


Personvernpolicy