Frikjenner Statsministerens kontor

<pStatsministerens kontor er ikke lenger mistenkt for å ha lekket innsideopplysninger til DnB NOR. Torsdag ble banken og to ansatte i DnB NOR Markets siktet for innsidehandel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynet har i siden forrige uke gransket DnB NORs storstilte obligasjonssalg torsdag 9. og fredag 10. oktober på til sammen 2,3 milliarder kroner.

Onsdag anmeldte Kredittilsynet saken til Økokrim, etter at tilsynet samme dag fikk overlevert bankens egen interne granskingsrapport. Torsdag gjennomførte Økokrim razzia på DnB NORs hovedkontor på Aker Brygge.

Frikjenner SMK

Kredittilsynet understreker at opplysningene som Kredittilsynet har innhentet i saken ikke gir grunnlag for å mene at det har vært gitt innsideinformasjon fra offentlige myndigheter til personer som ikke var rette vedkommende. Dermed ser det ut til at den omstridte kontakten mellom konsernsjef Rune Bjerke og Statsministerens kontor i dagene før redningspakken ble kjent, ikke har vært uregelmessig.

Økokrim mener det er skjellig grunn til mistanke om brudd på verdipapirhandellovens bestemmelser i forbindelse med det omstridte salget av statsobligasjoner i dagene før regjeringen la fram sin økonomiske redningspakke 12. oktober.

Det er enkelte salg av statsobligasjoner 10. oktober som Kredittilsynet mener kan ha blitt gjort i strid med verdipapirhandelloven bestemmelser om innsidehandel. Tilsynet mener den personen som utførte salgene var i besittelse av innsideinformasjon av betydning for kursen på de statsobligasjonene som ble solgt.

Kredittilsynet mistenker at én ansatt i DnB NOR Markets har behandlet innsideinformasjon på en utilbørlig måte. Anmeldelsen omfatter også bankens håndtering av innsideinformasjon. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus