Holder tett om IBM-kontrakt

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil ikke uttale seg om hvorfor kun IBM får forhandle om en gigantisk IT-kontrakt med Forsvaret. Foto: Scanpix
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil ikke uttale seg om hvorfor kun IBM får forhandle om en gigantisk IT-kontrakt med Forsvaret. Foto: Scanpix

<pForsvarsdepartementet nekter å kommentere hvorfor kun IBM sitter i forhandlinger om en kontrakt verd flere hundre millioner kroner. Årsak: Sivilombudsmannen behandler for tiden en klage fra ABC Nyh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS-programmet

I går kunne ABC Nyheter avsløre at Forsvarsdepartementet (FD) sitter i forhandlinger med selskapet IBM om en kontrakt verd mer enn en halv milliard. Dette skjer uten at den aktuelle kontrakten er lagt ut på anbud.

En kort epost fra FDs informasjonsavdeling gjør det klart at verken politisk ledelse eller embedsmenn vil kommentere opplysningene.

I eposten, som er signert seniorrådgiver Asgeir Spange Brekke, heter det:

«Fakta i saken er at ABC Nyheter har anmodet om innsyn i en rekke dokumenter knyttet til LOS-programmet. Departementet har gitt helt eller delvis innsyn i en del av disse dokumentene. ABC har klaget til Sivilombudsmannen vedrørende de opplysninger det er nektet innsyn i, og Sivilombudsmannen har saken til behandling. Departementet ønsker derfor ikke å uttale seg om spørsmål knyttet til dette forholdet, før klagen er behandlet.»

På et påfølgende direkte spørsmål fra ABC Nyheter om ikke noen fra politisk ledelse likevel vil kommentere opplysningene om forhandlingene med IBM, svarer Spange Brekke:

- Nei, dette er alt du får.

Saksbehandler hos Sivilombudsmannen opplyser på sin side at de først kan komme med sine vurderinger i desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus