SpareBank 1 kjøper Glitnir Bank

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSpareBank 1-bankene kjøper alle aksjene i Glitnir Bank for 300 millioner kroner. Virksomheten i Glitnir Bank vil inntil videre bli videreført med hovedkontor i Trondheim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glitnir Bank har virksomhet i Trondheim, Oslo, Ålesund og Fosnavåg. Banken har 160 ansatte og en samlet utlånsportefølje på 47 milliarder kroner. Også datterselskapet Glitnir Factoring i Ålesund med 26 ansatte er en del av overtakelsen.

De nye eierne i Glitnir Bank er SpareBank 1 SMN med en eierandel på 25 prosent, SpareBank 1 SR-Bank med 20 prosent, SpareBank 1 Nord-Norge med 20 prosent, 16 samarbeidende sparebanker, 20 prosent og Sparebanken Hedmark 15 prosent. Disse bankene er også eiere av SpareBank 1 Gruppen.

– SpareBank 1-bankene har styrke og soliditet til å gjennomføre et slikt kjøp uten tilførsel av ny kapital, sier administrerende direktør Finn Haugan i SpareBank 1 SMN på vegne av de nye eierne av Glitnir Bank.

Glitnir Bank er en videreføring av de tradisjonsrike bankene BNbank i Trondheim og KredittBanken i Ålesund.

– Kjøpet av Glitnir Bank gir SpareBank 1 et sterkere fotfeste i Oslo. 60 prosent av Glitnir Banks utlånsportefølje er lokalisert i og rundt Oslo. Samtidig styrkes SpareBank 1s posisjon i Ålesund og på Sunnmøre vesentlig, legger Haugan til. (©NTB)