SpareBank 1 kjøper Glitnir Bank

<pSpareBank 1-bankene kjøper alle aksjene i Glitnir Bank for 300 millioner kroner. Virksomheten i Glitnir Bank vil inntil videre bli videreført med hovedkontor i Trondheim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glitnir Bank har virksomhet i Trondheim, Oslo, Ålesund og Fosnavåg. Banken har 160 ansatte og en samlet utlånsportefølje på 47 milliarder kroner. Også datterselskapet Glitnir Factoring i Ålesund med 26 ansatte er en del av overtakelsen.

De nye eierne i Glitnir Bank er SpareBank 1 SMN med en eierandel på 25 prosent, SpareBank 1 SR-Bank med 20 prosent, SpareBank 1 Nord-Norge med 20 prosent, 16 samarbeidende sparebanker, 20 prosent og Sparebanken Hedmark 15 prosent. Disse bankene er også eiere av SpareBank 1 Gruppen.

– SpareBank 1-bankene har styrke og soliditet til å gjennomføre et slikt kjøp uten tilførsel av ny kapital, sier administrerende direktør Finn Haugan i SpareBank 1 SMN på vegne av de nye eierne av Glitnir Bank.

Glitnir Bank er en videreføring av de tradisjonsrike bankene BNbank i Trondheim og KredittBanken i Ålesund.

– Kjøpet av Glitnir Bank gir SpareBank 1 et sterkere fotfeste i Oslo. 60 prosent av Glitnir Banks utlånsportefølje er lokalisert i og rundt Oslo. Samtidig styrkes SpareBank 1s posisjon i Ålesund og på Sunnmøre vesentlig, legger Haugan til. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus