–20 millioner flere arbeidsledige innen 2009

<p class="hidden">Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen kan regne med motgang fremover. Foto: Scanpix </p>
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen kan regne med motgang fremover. Foto: Scanpix

<pFinanskrisen kan føre til at den globale arbeidsledigheten setter ny rekord. Mot slutten av neste år kan tallet på arbeidsløse ha økt med 20 millioner fra dagens nivå, sier sjefen for Den internasj

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ILO-sjef Juan Somavia sa mandag at mens det i fjor ble registrert 190 millioner ledige på verdensplanet, kan ledigheten om vel ett år ha økt til 210 millioner. I så fall vil ledigheten være høyere enn noen gang før, framholdt han.


- Beregninger fra organisasjonen indikerer at antallet arbeidsledige kan øke fra 190 millioner i 2007 til 210 millioner i slutten av 2009, sier Somavia.


Han la til at tallet kan bli høyere hvis krisen i større grad påvirker realøkonomien.


- Det vi står overfor, er ikke bare en krise på Wall Street-børsen i New York, det er en krise i alle gater i alle land. Vi trenger en økonomisk redningsplan for arbeidende familier og for den virkelige økonomien, framholdt han.


ILOs forskningssjef Raymond Torres påpekte på sin side at gapet mellom rike og fattige husholdninger verden over har økt siden 1990-tallet. Denne utviklingen vil gå fra vondt til verre hvis ikke finanskrisen blir løst, sa Torres. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus