Bare DnB hadde kontakt med Schjøtt-Pedersen

<p class="hidden"> DnBs konsernsjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix.</p>
 DnBs konsernsjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix.

<pDnB NORs konsernsjef Rune Bjerke var den eneste banksjefen som hadde kontakt med Statsministerens kontor dagene før krisepakken for bankene ble lagt fram forrige søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi hadde ikke kontakt med andre banker, sier stabssjef ved Statsministerens kontor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til VG.

Administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon, som selv var finansminister for Høyre på 1980-tallet, sier det ikke ville vært naturlig for ham å ta kontakt med Statsministerens kontor, selv om han nå representerer hele landets banknæring.

– Det er klart det hadde vært fristende å snakke med Schjøtt-Pedersen. Men det var ryddigere for meg å holde kontakt med Finansdepartementet, sier Skauge.

Banksjefene i flere av landets største banker ble først kontaktet av Finansdepartementet lørdag 11. oktober, kvelden før regjeringen la fram sin krisepakke for bankene. Da hadde allerede DnB NOR solgt statsobligasjoner til en verdi av 2,3 milliarder kroner. Salget skjedde torsdag 9. og fredag 10. oktober.

Schjøtt-Pedersen er sikker på at han i sine samtaler med Bjerke ikke ga informasjon Bjerke ikke skulle ha hatt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus