Eksportindustrien gleder seg over svak krone

<pDen svake kronekursen skaper glede hos eksportindustrien, men gleden blir ikke langvarig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi regner med at kronen vil være svak i en tremåneders horisont. I et tolvmåneders perspektiv regner vi med at kronen styrker seg igjen, sier valutaanalytiker Maren Romstad i DnB NOR Markets til Dagens Næringsliv.

En euro kostet torsdag ettermiddag 8,80 kroner, og en dollar kostet 5,50 kroner. I midten av mai var en euro verdt 7,80 kroner og en dollar 4,95 kroner. Innen tolv måneder regner Romstad med at kursen blir 8 kroner mot euro og 5,93 kroner mot dollar.

Seniorøkonom Einar Jacobsen i NHO sier det er usikkert hvordan de enkelte bedriftene opplever svingingene i valutamarkedet. Foreløpig har han ikke fått noen reaksjoner.

– Det gjelder å hygge seg så lenge man kan. I dag er det kronekursen som er hyggelig, særlig for de bedrifter som ikke har bundet valutaen, sier direktør Knut Sunde i Norsk Industri. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus