Meny

- Ta det helt med ro, alt vil ordne seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn med konto i Kaupthing får pengene sine innen to uker. Det garanterer Banksikringsfondet - for kunder med mindre enn to millioner på konto.


Nordmenn med penger i Kaupthings norske filial, er garantert å få ut pengene sine innen to uker.

Det er Bankenes sikringsfond i Norge som kommer til å betale ut pengene fra alle Kaupthings kontoer i Norge. Kaupthing selv har nemlig ikke pengene:

- Den norske filial av Kaupthing Bank er i henhold til Kredittilsynets vurdering ikke i stand til å tilbakebetale innskudd. Virksomheten i Norge er under avvikling, skriver Bankenes sikringsfond i en pressemelding.

Les også:

Maks to millioner

Det er vel å merke kun beløp inntil to millioner kroner per kunde som vil bli betalt ut, ettersom dette er beløpet den norske ordningen dekker.

Men det er bare noen ytterst få kunder i banken som har mer enn to millioner inne, sier leder av Bankenes sikringsfonds revisjonskontor, Per Harald Meland til DN.no.

- Kundene i Kaupthing kan ta det helt med ro. Alt vil orde seg innen rimelig tid, sier Meland.

Bankens sikringsfond opplyser til DN.no at de samlede beløpene som står inne på Kaupthings kontoer i Norge er fullt ut håndterbare for sikringsfondet.


Har du mer enn to millioner kroner på konto i Kaupthing? Da ønsker vi kontakt med deg. Send oss en epost.


Bankene vil vise nåde

I går sperret Kaupthing både nettbanken og alle kundenes bank- og kredittkort. Bare en uke etter at banken sendte kundene epost om at banken var solid og trygg, sitter rasende norske kunder uten tilgang til sine egne penger.

Les også: - Snakk om å drite på draget

Noen opplever nå å få problemer som følge av at pengene er frosset, for eksempel ved at de ikke har penger til å betale avdrag på boliglån.

Også her mener Bankenes sikringsfond at det ikke er grunn til unødig uro:

- Vi anbefaler folk å ta kontakt med banken der de har boliglånet sitt. I den situasjonen vi har nå, føler vi oss sikre på at bankene vil vise fleksibilitet. De vil helt sikkert gå med på utsettelse av avdrag og renter dersom man viser til at man har penger i Kauphting, sier lederen av Bankenes sikringsfonds revisjonskontor, Per Harald Meland.


Mer om Privatøkonomi finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus