Meny

Norsk kriselån til Glitnir Bank

Glitnir Banks kunder i Norge kan nå være trygge på at de fortsatt kan få ta ut pengene sine. Her utenfor Bankens hovedkontor i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bankenes Sikringsfond sprøyter 5 milliarder kroner inn i Glitnir Banks norske avdeling for å hjelpe banken gjennom krisen. Samtidig legges banken ut for salg.

Etter at Glitnir Bank onsdag ble satt under administrasjon på Island, rykker Bankenes Sikringsfond inn for å hjelpe det norske datterselskapet.

– Bakgrunnen er at banken har fått problemer med tilførsel av likviditet. Hovedhensikten med støtten er å legge til rette for en strukturell løsning for Glitnir Bank, sier Finn Haugen, leder av styret i Bankenes Sikringsfond.

– Gitt situasjonen er dette en god løsning for kundene, de ansatte og det norske finansmarkedet, sier administrerende direktør Morten Bjørnsen i Glitnir Bank ASA.

Innskudd sikret

Ifølge Bjørnsen har ikke den norske banken problemer med lånene den selv har gitt, men den sliter med å få lån selv.

– På grunn av finanskrisen og det faktum at nesten ingen er villige til å låne ut penger, har vi likevel fått en kortsiktig utfordring med å oppfylle forpliktelser som forfaller raskt, sier han.

Bankenes Sikringsfond har besluttet å støtte banken gjennom finansiering på inntil 5 milliarder kroner.

Innskudd på opptil 2 millioner kroner er dermed sikret.

Bank til salgs

Fire år etter at Glitnir overtok BN Bank og KredittBanken i Ålesund skal nå banken legges ut for salg.

Glitnir Banks administrasjon har fått mandat fra eieren til å selge banken, bekrefter Bjørnsen.

Arctic Securities er engasjert som rådgiver i forbindelse med salget.

– Prosessen med å finne en kjøper til banken er i gang. Vi har som ambisjon å få en snarlig avklaring. Det vil bli lagt vekt på å finne en eier som kan bygge videre på de verdiene som er skapt i banken, sier Bjørnsen. (©NTB)

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus