Meny

Børsen bykser

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs slår kraftig tilbake.

Oslo Børs stiger markert fra start, etter at fallet i Asia har stanset noe opp og Kredittilsynet midlertidig har stanset alt shortsalg i finansaksjer.

Det meste av fallet i USA var i tillegg tatt ut da Oslo Børs stengte igår ettermiddag.

- USA stengte ikke noe særlig mye mer ned enn vi var da vi stengte i Oslo i går, og europeiske futurer trekker opp. Derfor tror jeg vi også kommer litt opp fra åpning, sier en megler til TDN Finans før åpning.

Finansreavansje

Finansaksjene får seg en solid opptur igjen etter forbudet mot shortsalg av finansaksjer på Oslo Børs.

Les også: Forbyr shorthandel ved Oslo Børs

I tillegg sendes Storebrand-aksjen i taket etter meldingen om at Gjensidige kjøper seg videre opp i selskapet.

Les også: Storkjøp i Storebrand

Gjensidige har etter dagens kjøp av 8,69 prosent av aksjekapitalen 24,3 prosent i selskapet. Aksjene er kjøpt fra det islandske investeringsselskapet Exista.

Det har lenge vært bekymring knyttet til hva som kom til å skje med Kaupthing og Existas eierandeler på tilsammen 25 prosent i Storebrand, og aksjen har blitt gruset på børsen de seneste ukene. Begge selskapene har varslet salg av alle sine utenlandske eiendeler.

Storebrand stiger 25,67 prosent til 26,0 kroner. Samtidig stiger også DnB Nor kraftig, med en opptur på 10,62 prosent til 37,540 kroner.

Nedtur for Marine Harvest
Oppdrettselskapet Marine Harvest ligger høyt oppe på taperlisten etter at selskapet skriver ned Chile-virksomheten til null.

Les også: Milliardsmell i Marine Harvest

Havbrukskjempen skriver ned goodwill i Chile til null, fra 1,3 milliarder kroner. I tillegg skriver konsernet ned lisenser, eiendeler og biomasse, samt tar restruktureringsavsetninger på 350 millioner kroner.

Marine Harvest er ned 6,19 prosent til 1,97 kroner.

Oljen ned

Oljeprisen fortsetter ned, og holder oppturen på Oslo Børs noe tilbake.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster 83,70 dollar, ned 0,66 dollar. Den amerikanske oljeprisen er ned 0,38 dollar til 88,57 dollar.

Les også: Oljeprisen på vei ned

StatoilHydro er opp 2,11 prosent til 120,80 kroner.

Les alle dagens aksjetips her

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 3,90 prosent til 261,84 poeng.

Les:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus