Meny

Børsen hopper

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internasjonale rentekutt sender Oslo Børs opp som en rakett. Åtte prosent minus er nå snudd.

Det var trangt ut døren og Oslo Børs stupte fra start etter at markedene i Asia falt brutalt i natt etter nok en blodrød dag på Wall Street tirsdag.

Men etter at den amerikanske, britiske og svenske sentralbanken kuttet rentene med 0,5 prosent, fløy Oslo Børs rett opp. Børsen stiger fra åtte prosent minus til litt under null.

Oslo Børs halverte seg siden toppen i mai da den endte på 522,90 poeng 22. mai.

Hovedindeksen var på sitt høyeste nivå noensinne 19. juli 2007 da den endte på 524,37 poeng, litt ned fra intradag all-time-high på 525,75 poeng.

Blandet bilde

I formiddag rømte investorene børslokomotivene på Oslo Børs, og alle lå i solid minus. Nå har bildet snudd, og de ligger å lurer litt under null.

Yara: -1,54 %
StatoilHydro: 0,00 %
Frontline: - 0,41 %
Seadrill: - 1,31 %
Rec: - 0,47 %
Telenor: 0,45%

Smell i USA

Wall Street falt tirsdag på tross av nye forsøk fra den amerikanske sentralbanken på å sprøyte likvididet inn i markedet ved kjøp av såkalte kommersielle papirer.

Les også: Aksjesmell på Wall Street

Nå venter markedet på rentekutt:

- På tross Feds massive innsprøytning av likviditet og nyheten om at de skal kjøpe kortsiktige lån ser det ikke ut til å feste seg hos investorene. Nå vil de ha rentekutt, sier obligasjonsstrateg Tony Crescenzi i Miller Tabak til Marketwatch.com.

Det var femte dag på rad med fall. Alle indeksene falt mellom fem og seks prosent, og S&P 500 endte på sitt lavete nivå på fem år.

Ned igjen for oljen
Oljeprisen faller tilbake, og bidrar til den trykkede stemningen på Oslo Børs. Finanskrisen og børsfallene verden over gir bekymring om etterspørselen etter olje.

Les også: Oljeprisen faller noe tilbake

- Etterspørselsødeleggelsen skjer i alle utviklede land, med forbruksfall på tre til fire prosent. Kredittkrisen tvinger traderne til å redusere sine posisjoner ettersom de ikke har tilgang til kreditt, sier Tobias Merath i Credit Suisse, ifølge TDN Finans.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster 82,78 dollar, ned 1,88 dollar fra dagen før. Den amerikanske oljeprisen er ned 2,12 dollar til 87,94 dollar.

Les alle dagens aksjetips her

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,92 prosent til 267,08 poeng.


Mer om Børs finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus