- Gjennombrudd for bevaring av skog

<p class="hidden"> Dette området nord i Kongo har blitt utsatt for industriell tømmerhogst. Foto:ABC Nyheter/Ole Peder Giæver.  </p>
 Dette området nord i Kongo har blitt utsatt for industriell tømmerhogst. Foto:ABC Nyheter/Ole Peder Giæver.

<pRegnskogfondet og Norges Naturvernforbund roser bevilgningen på inntil tre milliarder kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens statsbudsjett bevilger 1,5 milliarder kroner til tiltak for redusert avskoging i tropiske områder i 2009. Det gir i tillegg en tilsagnsfullmakt som gjør det mulig for Norge å inngå forpliktende avtaler om utbetaling av ytterligere 1,5 milliarder kroner i 2010.

Med denne bevilgningen går Norge foran i det internasjonale arbeidet for å få ned de store klimagassutslippene fra regnskogsødeleggelse, og bidrar dermed også til å øke tilliten mellom rike og fattige land, skriver Regnskogsforbundet i en pressemelding.

De mener det er særlig viktig i forkant av forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale i København i desember 2009.

- Denne gledelige bevilgningen viser verden at Norge mener alvor med løftene om storstilt støtte til land som vil redusere klimaforurensende avskoging. Statsbudsjettet gir et tydelig signal til regnskogsland om at de bør sette i gang å utarbeide helhetlige nasjonale planer for å bevare skogen sin, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.


Les mer om statsbudsjettet på Startsiden.

Personvernpolicy