Meny

Børsfall i Asia og Australia

Tokyo-børsen falt markant like etter åpning tirsdag, men hentet seg noe inn utover formiddagen. Foto: REUTERS/Yuriko Nakao/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsene i Asia og Australia falt i de første timene med handel tirsdag. Den australske sentralbanken kunngjorde at den vil kutte styringsrenta med 1 prosentpoeng.

Tokyo-børsen falt mer enn 5 prosent den første halvtimen etter åpning tirsdag, men tok seg noe opp utover dagen. Også i Sør-Korea faller aksjeverdien.

Nikkei-indeksen falt under 10.000 poeng i løpet av mindre enn 30 minutter etter åpningen mandag, men hentet seg noe inn i de påfølgende timene.

Da Tokyo-børsen tok lunsjpause var nedgangen på 3,10 prosent.

– Markedet er fremdeles panikkartet. Mange driver regelrett aksjedumping, sier Satoru Ogasawara, markedsstrateg i Credit Suisse.

Tok seg opp

På det sørkoreanske markedet var nedgangen på 1,3 prosent like etter åpning, men også i Seoul gikk det bedre utover dagen. Noen timer før stengetid var nedgangen på 0,6 prosent.

I Kina lå shanghai-børsen an til et fall på over 3 prosent, mens Singapore-børsen nærmet seg en nedgang på 1,5 prosent.

I Australia sank S&P/ASX200-indeksen med 3 prosent etter få minutters handel, men tok seg noe opp til fram mot formiddagen da nedgangen var på 2,9 prosent.

Rentekutt

Da det ble kjent at den australske sentralbanken besluttet å kutte styringsrenten med 1 prosentpoeng steg imidlertid børsen kraftig og lå an til en oppgang på flere prosent.

Den australske styringsrenta er nå på 6 prosent.

Det japanske sentralbanken beholdt på sin side styringsrenta uforandret på 0,5 prosent. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus