Meny

- Stoltenberg bidrar til mer uro

Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen etterlyser svar fra statsministeren på hva regjeringen konkret vil gjøre for å skjerme Norge mest mulig for ringvirkningene av finanskrisen. Hun mener Jens Stoltenberg skaper

Under trontaledebatten i Stortinget mandag avviste hun blankt beskyldningene fra Stoltenberg om at Frp er motstander av regulering og kontroll av markedet.

– Bred enighet

– Det er bred enighet om reguleringer og tilsyn i Norge. Det ytre rammeverket må fungere. Statsministeren bør bidra til ro, ikke skape mer usikkerhet ved å mane fram skremselsbilder av Frp. Men det er altså ikke godt nok å si at man bare skal holde orden i økonomien, sa Jensen.

Hun fnyste av Stoltenbergs beskrivelse av Frps liberalistiske politikk som «et eksperiment». Hun avviste deretter Jan Tore Sanners (H) invitt til å moderere den økonomiske politikken for å komme Høyre i møte.

– Frps politikk ligger fast. Vi er tilhengere av regulering og kontroll, men nekter å tro at det ikke er rom for effektivisering i offentlig sektor. Det er ikke det samme som å legge ned for eksempel Kredittilsynet, slik noen framstiller det, sa Frp-formannen.

Borgerlig samarbeid

Hun gjentok invitasjon til borgerlig samarbeid, hvis det blir borgerlig flertall etter valget.

– Vi erkjenner at det er uenighet på flere områder, men det var det også mellom de rødgrønne da de startet forhandlingene på Soria Moria. Jeg er sikker på at en borgerlig regjering blir virkelighet hvis valgresultatet tilsier det, sa hun. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus