Meny

Børsen ned åtte prosent

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningspakken hjelper ikke på stemningen på Oslo Børs. Hovedindeksen stuper.


Oslo Børs stuper etter at godkjennelsen av den amerikanske redningspakken ikke ga det løftet man hadde håpet på.

Les også:

I tillegg tynger nyheten om at den store tyske boliglånsbanken Hypo Real Estate kan trenge opp mot 100 milliarder euro for å holde seg i live frem til 2009. I helgen kollapset redningspakken som skulle gi banken kredittlinjer på totalt 35 milliarder euro.

- Det europeiske markedet har ikke hatt muligheten til å reagere på den amerikanske finanspakken som kom på plass på fredag. Det ble reagert ned i USA fredag og i Asia i dag, derfor vil nok Europa åpne ned inntil man får tenkt seg om, sier en megler til TDN Finans før åpning.

De amerikanske aksjemarkedene falt fredag etter at redningspakken ble godkjent. Ifølge Marketwatch.com er det å ”selge nyheten” en typisk reaksjon i et forsiktig bear-marked.

Ken Tower i Quantitative Analysis Service mener markedene fortsatt er svært bekymret for en økonomi som sliter.

- Det er betydelige forstyrrelser i markedene. Selv om det kan gå mot kortsiktige rallyer betyr det ikke slutten på problemene. Vi sier til våre kunder at de ikke skal overinvestere i noe rally som oppstår, sier han til nettstedet.

Hovedindeksen er ned 8,0 prosent 282,34.


Mer om Børs finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus