Meny

Halvorsen: – Viktig redningspakke for å dempe uro

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) tror den økonomiske redningspakken i USA på 4.000 milliarder kroner også vil gjøre situasjonen bedre for norske banker og forbrukere.

– Redningspakken er ett av mange tiltak amerikanske myndigheter har satt i verk de siste ukene for å motvirke krisen. Den vil bedre likviditeten i markedene og bidra til at pengemarkedene kan fungere bedre framover. Det vil også være en fordel for norske banker og norske låntakere, sier Halvorsen i en pressemelding.

Hun uttrykker tilfredshet med at redningspakken nå er vedtatt i USA.

– Planen løser ikke alle problemene i de amerikanske finansmarkedene, men er et viktig skritt på veien. Vedtaket kan bidra til at usikkerheten i den amerikanske finanssektoren reduseres og dermed at verdens finansmarkeder kan fungere mer normalt, sier Halvorsen.

Hun legger til at de videre utsiktene for USAs økonomi fortsatt er usikre, selv om pakken reduserer faren for et dypt og langvarig økonomisk tilbakeslag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus