Børsen rett til værs

Hovedindeksen steg med 5,69 prosent fredag. Foto: Scanpix
Hovedindeksen steg med 5,69 prosent fredag. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHovedindeksen på Oslo Børs spratt i været mot tampen av dagen og endte på 306,93 poeng, en oppgang på 5,69 prosent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgang ble til oppgang på Oslo Børs fredag. I morgentimene begynte hovedindeksen å falle før den jevnet seg ut. Ut på ettermiddagen begynte de røde tallene å forsvinne, og til slutt endte hovedindeksen med kraftig oppgang på 5,69 prosent. Også i resten av Europa endte det med oppgang på børsene fredag ettermiddag.

Oppgangen kom i forkant av forventningene om at den økonomiske redningspakken vil bli vedtatt i USA. Oljeprisen har dessuten stanset fallet, og det ble fredag registrert en liten oppgang på 0,70 dollar for et fat nordsjøolje sammenlignet med torsdag.

Videre kom nyheten fredag om at Olje- og energidepartementet har mottatt søknader fra 47 selskaper som ønsker å lete etter olje på norsk kontinentalsokkel. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier dette viser at det er stor interesse for norsk sokkel.

StatoilHydro var blant selskapene som bidro til å trekke opp hovedindeksen fredag, med en vekst på 7,60 prosent. Hydro la på seg 7,33 prosent, Yara 7,06 prosent, Telenor 7,44 prosent, REC 4,24 prosent og DnB NOR 6,49 prosent. (©NTB)