Meny

Børsen rett til værs

Hovedindeksen steg med 5,69 prosent fredag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs spratt i været mot tampen av dagen og endte på 306,93 poeng, en oppgang på 5,69 prosent.

Nedgang ble til oppgang på Oslo Børs fredag. I morgentimene begynte hovedindeksen å falle før den jevnet seg ut. Ut på ettermiddagen begynte de røde tallene å forsvinne, og til slutt endte hovedindeksen med kraftig oppgang på 5,69 prosent. Også i resten av Europa endte det med oppgang på børsene fredag ettermiddag.

Oppgangen kom i forkant av forventningene om at den økonomiske redningspakken vil bli vedtatt i USA. Oljeprisen har dessuten stanset fallet, og det ble fredag registrert en liten oppgang på 0,70 dollar for et fat nordsjøolje sammenlignet med torsdag.

Videre kom nyheten fredag om at Olje- og energidepartementet har mottatt søknader fra 47 selskaper som ønsker å lete etter olje på norsk kontinentalsokkel. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier dette viser at det er stor interesse for norsk sokkel.

StatoilHydro var blant selskapene som bidro til å trekke opp hovedindeksen fredag, med en vekst på 7,60 prosent. Hydro la på seg 7,33 prosent, Yara 7,06 prosent, Telenor 7,44 prosent, REC 4,24 prosent og DnB NOR 6,49 prosent. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus