Meny

Leieprisene eksploderer

Leieboerforeningen er bekymret for situasjonen og mener prisene vil øke i takt med at stadig flere får problemer med å ta opp lån. Illustrasjonsfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leieprisene i Oslo har steget med nesten 30 prosent på 18 måneder.

Bare i fjor økte utleieprisene med 17 prosent, skriver Dagbladet. På halvannet år har prisstigningen vært 29 prosent. Gjennomsnittsprisen for en utleiebolig i hovedstaden ligger nå på 10.000 kroner.

Leieboerforeningen er bekymret for situasjonen og mener prisene vil øke i takt med at stadig flere får problemer med å ta opp lån til førstegangs boligkjøp.

Foreningen oppfordrer alle med utleiemuligheter til å gå ut på markedet for å utvide tilbudet.

Cecilie Stjernløw i Utleiemegleren mener leiemarkedet har stabilisert seg etter sommeren, som hun karakteriserer som høysesong. Hun har ikke merket noen endringer etter at finanskrisen for alvor har slått inn de siste ukene.

– Prisøkningen i fjor var stor, og det er den i år også. Men når renta er høy, blir også leieprisen høy, sier Stjernløw. Utleiemegleren har merket at flere som har midler til å kjøpe, velger å leie fordi boligmarkedet er så usikkert.

– Folk vil heller vente og se det litt an, sier Stjernløw til avisen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus