Leieprisene eksploderer

<p class="hidden">Leieboerforeningen er bekymret for situasjonen og mener prisene vil øke i takt med at stadig flere får problemer med å ta opp lån.  Illustrasjonsfoto</p>
Leieboerforeningen er bekymret for situasjonen og mener prisene vil øke i takt med at stadig flere får problemer med å ta opp lån.  Illustrasjonsfoto

<p Leieprisene i Oslo har steget med nesten 30 prosent på 18 måneder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i fjor økte utleieprisene med 17 prosent, skriver Dagbladet. På halvannet år har prisstigningen vært 29 prosent. Gjennomsnittsprisen for en utleiebolig i hovedstaden ligger nå på 10.000 kroner.

Leieboerforeningen er bekymret for situasjonen og mener prisene vil øke i takt med at stadig flere får problemer med å ta opp lån til førstegangs boligkjøp.

Foreningen oppfordrer alle med utleiemuligheter til å gå ut på markedet for å utvide tilbudet.

Cecilie Stjernløw i Utleiemegleren mener leiemarkedet har stabilisert seg etter sommeren, som hun karakteriserer som høysesong. Hun har ikke merket noen endringer etter at finanskrisen for alvor har slått inn de siste ukene.

– Prisøkningen i fjor var stor, og det er den i år også. Men når renta er høy, blir også leieprisen høy, sier Stjernløw. Utleiemegleren har merket at flere som har midler til å kjøpe, velger å leie fordi boligmarkedet er så usikkert.

– Folk vil heller vente og se det litt an, sier Stjernløw til avisen. (©NTB)

Personvernpolicy