Gullrente til rikingene

Illustrasjonsfoto. Scanpix
Illustrasjonsfoto. Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDe rike får nå en rente på sparepengene de fleste bare kan drømme om. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De virkelig rike vet å utnytte en finansnæring i krise, og har forhandlet seg frem til svært gode rentebetingelser.


Les også: Kollaps i rentemarkedet


Blant rikingene som sitter på store kontantbeholdninger, og som har sikret seg supervilkår i banken er Ola Mæle, Arne Fredly, Kjetil Holta og Trygve Hegnar. De får nå over 9 prosent rente i banken, skriver Finansavisen.


- Vi får over 9 prosent på én måneds plassering nå. På tre måneders plassering får man opp mot 8 prosent, sier Ola Mæle til avisen.

"Snakkes ikke høyt i gangene"

Rikingene har Nibor-baserte innskudd, hvilket vil si at rentenivået er identisk med rentenivået banker låner penger av hverandre. Onsdag var én måneds pengemarkedsrente 9,13 prosent, mens tre måneders renten var 7,91 prosent. Igår falt denne til 7,73 prosent.


Det snakkes ifølge avisen ikke høyt om Nibor-baserte innskudd i gangene i DnB Nor, men etter å ha forhørt seg bekrefter informasjonsdirektør Morten Skauge at en del kunder har forhandlet seg frem til slike innskuddsbetingelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

"Vi er av den trege typen"

Investor Kjetil Holta sier at de skal ri rentemarkedet de neste tre til fire månedene. På spørsmål fra Finansavisen om det ikke er fristende å kjøpe aksjer som er blitt veldig billige i stedet, svarer Holta:


-Vi er av den trege typen investorer. Vi kjøper ikke når markedet faller. Vi venter heller til de har begynt å stige. Jeg ser ingen grunn til å kjøpe aksjene på vei ned.

Les også:



Mer om Lån og Renter finner du på Startsiden