Meny

Wall Street kraftig ned før avstemningen

Ivrige meglere handler hos General Electric torsdag. Foto: Scapix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wall Street raste ned ved stengetid torsdag.

New York (NTB-AFP): Investorene var nervøse før avstemningen om redningspakken til finanssektoren i Representantenes hus.

Industriindeksen Dow Jones sank med 3,32 prosent til 10.471,38 ved stengetid. Den teknologitunge Nasdaq raste 4,35 prosent til 1.979,46, mens Standard & Poor’s 500 sank 4,05 prosent til en foreløpig slutt på 1.114,04.

Markedet var urolig som en følge av at finansturbulensen sprer seg i verden, selv om Senatet godkjente redningspakken på 700 milliarder dollar.

Aaron Smith i Economy.com sier at selv om det ser ut til at pakken vil bli godkjent i Representantenes hus har det ikke hjulpet kredittmarkedene. Banker nekter fortsatt å låne ut kontanter til andre banker, med mindre det er mot uvanlig høye renter.

– Rentene som bankene krever av hverandre øker for fjerde dagen på rad, noe som er en indikasjon på at de ikke har startet å låne ut penger selv om de vet at redningspakken er godkjent av Senatet, sier Smith.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus