Tror Oslo Børs kan falle mye mer

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pSiden toppen i mai har Oslo Børs snart falt 50 prosent. Men det trenger ikke være noen «magisk» grense, mener aksjesjef.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(DN.no) I mai i år stod Oslo Børs i 522 poeng. Siden den gang har det stort sett bare gått en vei: Nedover.

I dag endte Oslo Børs på 290,40 poeng - etter en nedgang på hele 5,88 prosent. Det er det tolvte største fallet på Oslo Børs siden 1983.

Les: Børsen på ny kjempesmell

Har falt 44 prosent

Fra toppen har nå hovedindeksen falt over 44 prosent. Enkelte har trukket frem at ved tidligere nedgangsperioder har ikke børsen falt mer enn 40-50 prosent før det har snudd igjen.

Det har man imidlertid ingen garanti for, slik dagens situasjon er, mener aksjesjef i Nordea Markets, Espen Marcussen:

- Dersom vi skulle få et videre kraftig fall i råvaremarkedene så er det fortsatt en betydelig nedside på Oslo børs, selv om mange aksjer nå ser ut til å være veldig gunstig priset, sier han til DN.no.

Han understreker at børsen allerede har korrigert betydelig, og at et videre fall i oljeprisen ikke nødvendigvis vil føre til ytterligere fall.

- At oljeprisen skal falle er allerede priset inn i aksjemarkedet. Dagens store, negative utslag er nok en effekt av at aksjemarkedet frykter en enda dypere nedtur, sier Marcussen.

Frykter «Finansuroen 2.0»

Den frykten har sitt utspring i finansuroen, og de konsekvensene det kan få for verdens økonomi.

- Råvarebaserte aksjer blir rammet i særdeleshet i dag, noe som reflekterer at investorene tror at neste fase av finansuroen er at de globale konjunkturene kan bli betydelig svakere, sier Marcussen.

Men én ting er hvor markedet kan går videre, gitt slik eller slik. Å komme med hardnakkede påstander om hvordan retningen faktisk blir fremover, nekter analysesjefen å gjøre.

- De som hevder å være skråsikre på noe i dagens marked, tror jeg rett og slett ikke det er verdt å lytte til, sier han.

Personvernpolicy