Medvedev: – USAs økonomiske dominans er over

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFinanskrisen viser at tiden da USA dominerte verdensøkonomien, er over, sier Russlands president Dmitrij Medvedev.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

St. Petersburg (NTB-AFP-DPA): Han tar til orde for en ny og mer rettferdig finansiell verdensorden.

I en tale til et russisktysk utviklingsforum i St. Petersburg torsdag framholdt Medvedev også at den amerikanske dollaren har utspilt sin rolle som verdens viktigste valuta. Den amerikanske dominansen på disse områdene vil aldri vende tilbake, spådde han.

– Tiden da én enkelt økonomi og én enkelt valuta dominerte over alle andre, er over for godt, sa han. Den russiske lederen snakket til tyske og russiske forretningsfolk i forbindelse med at Tysklands statsminister Angela Merkel torsdag var på besøk i St. Petersburg.

Den tyske politikeren Lothar de Maiziere framholdt ved innledningen av besøket at forholdet mellom Russland og Tyskland nå er så godt, at det kan overleve også i krisetider. Merkel og Medvedev skulle møtes til samtale senere torsdag.

Selv om de tosidige tyskrussiske forbindelsene er gode, preges forbindelsene mellom Russland og EU av sterk uenighet om situasjonen i Georgia. Russerne har irritert EU ved å anerkjenne de georgiske utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia som uavhengige stater.