Meny

Medvedev: – USAs økonomiske dominans er over

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanskrisen viser at tiden da USA dominerte verdensøkonomien, er over, sier Russlands president Dmitrij Medvedev.

St. Petersburg (NTB-AFP-DPA): Han tar til orde for en ny og mer rettferdig finansiell verdensorden.

I en tale til et russisktysk utviklingsforum i St. Petersburg torsdag framholdt Medvedev også at den amerikanske dollaren har utspilt sin rolle som verdens viktigste valuta. Den amerikanske dominansen på disse områdene vil aldri vende tilbake, spådde han.

– Tiden da én enkelt økonomi og én enkelt valuta dominerte over alle andre, er over for godt, sa han. Den russiske lederen snakket til tyske og russiske forretningsfolk i forbindelse med at Tysklands statsminister Angela Merkel torsdag var på besøk i St. Petersburg.

Den tyske politikeren Lothar de Maiziere framholdt ved innledningen av besøket at forholdet mellom Russland og Tyskland nå er så godt, at det kan overleve også i krisetider. Merkel og Medvedev skulle møtes til samtale senere torsdag.

Selv om de tosidige tyskrussiske forbindelsene er gode, preges forbindelsene mellom Russland og EU av sterk uenighet om situasjonen i Georgia. Russerne har irritert EU ved å anerkjenne de georgiske utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia som uavhengige stater.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus