Meny

«Betydelig» oljefunn i Nordsjøen

NYTT FUNN: Selskapet BG har funnet nye oljereservoarer i Nordsjøen. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefunnet på prospektet Jordbær nord i Nordsjøen viser seg å inneholde betydelige mengder olje.

Det var i sommer at oljeselskapet BG gjorde oljefunnet nordøst for Snorre-feltet. Nå har en avgrensningsbrønn blitt boret for å få avgrenset størrelsen på funnet. Foreløpige anslag fra Revus Energy, som er partner i lisensen, viser at brønnen har utvinnbare reserver på mellom 57 og 100 millioner fat oljeekvivalenter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyd med resultatene fra boringen på Jordbær Central. Begge brønnene har påvist veldig gode reservoaregenskaper, og vi tror det er stor sannsynlighet for ytterligere volumer i den delen av Jordbær Central som ikke er boret og i flere nærliggende leteprospekter, sier administrerende direktør Harald Vabø i Revus Energy.

Han sier selskapet forventer at det trengs ytterligere fire til seks brønner for å utforske området. Størrelsen og kvaliteten på den påviste oljeforekomsten gir imidlertid selskapet all grunn til å tro at funnet vil være drivverdig.

Selskapet anslår at den delen av Jordbær Central som ikke er boret, kan inneholde mellom 30 og 40 millioner fat oljeekvivalenter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus