Flertallet tror på boligprisfall

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

<pNå forventer fire av ti lavere boligpriser. Og for første gang tror flere på boligprisnedgang enn oppgang, viser DnB Nor Eiendoms ferske forventningsbarometer for tredje kvartal. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(DN.no): - Når vi i forrige kvartal kunne se noe som kunne virke som en stabilisering av folks oppfatning om fremtidige boligpriser, oppdager vi nå at det er flere som tror at prisene vil synke fremfor å øke, skriver direktør Rune Garborg i DnB Nor Eiendom i rapporten.

Boligprisstup i september

Det er første gang siden DnB Nor startet denne målingen i 2004 at opinionen heller mot synkende boligpriser.

- Den avtagende optimismen ble først synlig som en tendens i 3. kvartal 2007, men frem til nå har det hele tiden vært en overvekt av befolkningen som trodde på stigende boligpriser, skriver Garborg.

Tidligere i dag la Garanti eiendomsmegling frem tall som viser boligprisstup i september:

Les: Boligprisene faller flere prosent


Sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret tror den landsomfattende boligprisstatistikken som legges frem i morgen viser en nedgang på 1-2 prosent.

- Og det blir fortsatt litt dårligere utvikling for leiligheter enn småhus og eneboliger, sier Senneset.

Sist måned viste boligprisstatistikken at den negative pristrenden fortsatte over hele landet: Ingen høstglede i boligmarkedet

Onsdag 1. oktober klokken 11 presenterer Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening boligprisutviklingen for september. Se tallene først på DN.no!

En annen ny undersøkelse viser også at folk er negative til boligmarkedet:

Les: - Boligprisene skal videre ned

Størst pessimister i Hedmark og Vest-Agder

Fire av seks landsdeler tror på nedgang i boligpriser. Nord-Norge og Oslo er eneste landsdeler der folk tror på boligpriser på samme nivå som i dag. Ellers tror de øvrige landsdelene på lavere boligpriser for de neste to årene.

I 14 av 19 fylker tror folk på synkende boligpriser de neste to årene.

Finnmark skiller seg tydelig ut med fortsatt tro på økte boligpriser for den kommende tidsperioden. I den andre enden skiller Hedmark og Vest-Agder seg ut som fylkene som sterkest forventer en boligprisnedgang.

Personvernpolicy