Start ble reddet i ellevte time

<p class="hidden">Fotballklubben Start har vært truet av konkurs og degradering til 2.divisjon. Foto: Scanpix.</p>
Fotballklubben Start har vært truet av konkurs og degradering til 2.divisjon. Foto: Scanpix.

<pSparebanken Sør går inn som eier og sikrer fortsatt spill i Kristiansand.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballklubben Start, som spiller i 1. divisjon, er reddet fra konkurs. Sparebanken Sør går inn som eier og sikrer fortsatt spill i Kristiansand.

- Vi vil ikke være en langsiktig eier, men vil gå inn fram til vi får en ny eier på banen, sier administrerende direktør i banken, Morten Kraft ifølge NRK.

Den samme banken som nå har reddet klubben, kom tidligere torsdag med budskapet som så ut til å sende de gulkledde til skifteretten.


Sparebanken nektet å ettergi en gjeld på 60 millioner kroner.

Dermed ble det ikke noe av investorgruppen Club 21s redningsplan. Nå skal Sparebanken Sør ta kontrollen over klubben den nå blir majoritetseier i.

- Ikke en ønskesituasjon

- Vi må satse på at dette er en bærekraftig løsning, men vi vil ikke være langsiktige eiere. Likevel, vi skal være forutsigbare, slik at Start kan føle seg trygge, sier Kraft.

Bankdirektøren understreker at dette ikke er en situasjon banken opprinnelig ønsket seg.

- Vi setter oss i førersetet. Dette er ingen ønskesituasjon for banken. Jeg sitter ikke her som hovedsponsor eller rettighetseier til navnet Sør Arena, men som administrerende direktør for Sparebanken Sør. Vår viktigste jobb er å gjøre det beste for vår bedrift, sier Kraft ifølge fvn.no.

Opprykk med ny eier?

Start har slitt tungt med økonomien den siste tiden, men er nå reddet. Klubben gjør det godt sportslig, og mye skal til om det ikke ender med opprykk til eliteserien.

Ikstart.no melder at investorene i Rasmussen-gruppen, Erik Solér og Ernst Ravnaas nå i praksis er helt ute av klubben.

Løsningen ledelsen nå har kommet fram til innebærer at byggelånet Start har på Sør Arena innløses og konverteres til et vanlig lån, som klubben kan betjene.

Men dette forutsetter en avtale mellom Sparebanken Sør og de tidligere investorene. Disse partene er i kontakt og villige til å løse saken en gang for alle.

- Det er blitt en meget god løsning for oss. Nå får vi den nødvendige arbeidsroen, sier Start-direktør Jan Oddvar Skisland. (©NTB)

Personvernpolicy