Øker forsvarsbudsjett med en firedel

<p class="hidden">Statsminister Vladimir Putin har de siste åtte årene arbeidet målbevisst for å bygge opp Russlands militære styrker. Foto: Scanpix</p>
Statsminister Vladimir Putin har de siste åtte årene arbeidet målbevisst for å bygge opp Russlands militære styrker. Foto: Scanpix

<pRussiske folkevalgte har gitt grønt lys for en økning i forsvarsutgiftene på 25 prosent neste år. Russlands offiserer kan dermed se fram til mer penger mellom hendene etter å ha ydmyket Georgia mil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsdumaen i Moskva, som er nasjonalforsamlingens andrekammer eller «underhus», godkjente fredag et utkast til forsvarsbudsjett med en utgiftsside på 1.277,5 milliarder rubler. Det tilsvarer rundt 285 milliarder kroner.

Dumaen vedtok budsjettforslaget med 351 mot 85 stemmer. Diplomater ser vedtaket som nok et tegn på at russerne vil styrke sin militære stilling i forhold til vestlige land, etter at krigen i Georgia i august skapte økt spenning mellom Vesten og Russland.

Tidligere president Vladimir Putin, som nå er statsminister, har de siste åtte årene arbeidet målbevisst for å bygge opp Russlands militære styrker. Hans etterfølger som statssjef og nære politiske allierte Dmitrij Medvedev har lovet å fortsette arbeidet.

Store statsinntekter fra olje- og gassutvinning gjør det mulig for Russland å investere tungt i våpen og annet militært utstyr. Men Russlands forsvarsbudsjett er fortsatt beskjedent i forhold til USAs, som lyder på 480 milliarder dollar eller 2.733 milliarder kroner. (©NTB)

Personvernpolicy