Oslo Børs stiger, endelig

<p class="hidden"> </p>
 

<pTidenes redningsaksjon og en hoppende oljepris sender Oslo Børs på en real opptur onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs falt om kapp med resten av verden igår. I natt ble det klart at verdens største forsikringsselskap AIG blir reddet, og flere asistiske børser steg. Samtidig gjorde oljeprisen et hopp.

Oslo Børs får seg en aldri så liten opptur onsdag, og hopper fire prosent fra start.

StatoilHydro, Yara, Seadrill og Renevalble Energy Company(Rec) er mest omsatt fra start, og stiger alle mye.

StatoilHydro er opp 3,87 prosent til 137 kroner, mens Yara og Rec bykser opp henholdsvis fem og sju prosent.

Listen over aksjer som faller en liten. Kun seks selskaper faller i dag.

Norwegian tar av

Fra start stiger Norwegian-aksjen 14,40 prosent til 41,30 kroner. Dette skjer etter det ble klart at Norwegian avviste et oppkjøp.

- Minst ett flyselskap har ønsket å kjøpe oss, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian til Dagbladet.

Les også: Norwegian avviste frier

AIG reddet i tolvte time
Verdens største forsikringsselskap American International Group (AIG) ble i natt reddet fra konkurs.

Den amerikanske sentralbanken vil bidra med inntil 500 milliarder kroner (85 milliarder dollar) i kriselån de neste to årene, mot å få en eierandel på 79,9 prosent i AIG, opplyser banken i en kunngjøring.

Les også: Tidenes redningsoperasjon

Bush-administrasjonen ga grønt lys til redningsoperasjonen tirsdag kveld, for å forhindre kjempekonkursen som ville ha fått uante følger både i USA og internasjonalt.

Årsaken til at Fed snudde seg rundt og reddet AIG var frykt for en verdensomspennende finansiell krise hvis AIG hadde gått over ende, skriver The New York Times.

Se ABCTV: AIG reddet fra ruin

Oljeprisen bråsnudde

Oljeprisen snudde til oppgang etter Federal Reserves redningsplan for American International Group (AIG).

- Vi har sett en svak bedring i tillit i USA etter at den ble smadret de seneste par dagene. Oljemarkedet er det mest sårbare til hva som skjer i USA siden det er verdens største sluttbrukermarked, sier råvarestrateg Mark Pervan i Australia and New Zealand Banking Corp. til Bloomberg News.

Les også: Oljeprisen bråsnur

Den amerikanske referanseoljen WTI, frontkontrakten, som er oktober-kontrakten, er opp 3,15 dollar til 94,30 dollar fatet onsdag morgen i elektronisk handel etter å ha sluttet ned 4,56 dollar pr fat til 91,15 dollar tirsdag. Kontrakten var notert til rundt 92 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag.

Brent 1.posisjon, som er november-kontrakten, er opp 1,17 dollar til 92,45 dollar pr fat onsdag morgen etter å ha falt 1,10 dollar til 91,28 dollar pr fat forrige handelsdag.

Asia opp

Verdien av aksjene på Tokyo-børsen hadde ved lunsjtider onsdag steget med over to prosent fra dagen før, og i Taipei var oppgangen på nærmere fire prosent i morgentimene.

Les også: Frykt i Kina, lettelse i Japan

Den japanske sentralbanken kunngjorde samtidig at de har sprøytet inn ytterligere 110 milliarder kroner i pengemarkedene, i et forsøk på å dempe uroen som er forårsaket av den amerikanske bankkrisen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 3,79 prosent til 346,13 poeng.

Se ABCTV: Folk er bekymret

Personvernpolicy