AIG reddet fra konkurs

<p class="hidden">AIG reddet fra konkurs</p>
AIG reddet fra konkurs

<pAmerikanske myndigheter går inn og redder verdens største forsikringsselskap American International Group (AIG) fra konkurs.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske sentralbanken vil bidra med inntil 500 milliarder kroner i kriselån de neste to årene, mot å få en eierandel på 79,9 prosent i AIG, opplyser banken i en kunngjøring.

Bush-administrasjonen ga grønt lys til redningsoperasjonen tirsdag kveld, for å forhindre kjempekonkursen som ville ha fått uante følger både i USA og internasjonalt.

– Presidenten støtter avtalen som i kveld er kunngjort av sentralbanken. Disse tiltakene er satt i verk for å sikre stabilitet i finansmarkedene og begrense skadene på økonomien, sier presidentens talsmann Tony Fratto.

AIG har i løpet av 2008 mistet hele 92 prosent av sin børsverdi. De fleste av selskapets 74 millioner kundene er amerikanere, som ville ha blitt stående uten forsikringer dersom selskapet ble slått konkurs.

AIG er registrert på børser i New York, Tokyo og Irland, og opererer i mer enn 130 land.

Ifølge tidsskriftet Forbes var AIG ved inngangen til 2008 verdens 18. største selskap. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus