Blandet på børsene i Asia

Børsoppgang i Asia Foto: REUTERS/SCANPIX
Børsoppgang i Asia Foto: REUTERS/SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPilene pekte igjen oppover på asiatiske børser onsdag da redningsaksjonen for AIG ble kjent, dampen gikk ut av oppgangen mot slutten av dagen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdien av aksjene på Tokyo-børsen steg med 1,21 prosent fra dagen før etter tidligere på dagen å ha vært opp over 2 prosent, og i Seoul var det en oppgang på 2,7 prosent etter rekordnedgangen på 6,1 prosent dagen før.

Men Hongkong-børsen endte ned 1,85 prosent, og Shanghai-børsen falt enda mer, 2,33 prosent, på grunn av den vedvarende bekymringen for de amerikanske finansinstitusjonene.

På Taipei-børsen ble det registrert oppgang på 0,77 prosent og i Manila 1,5 prosent. Men i Singapore var det en nedgang på 0,87 prosent, og i Australia sank kursene 0,68 prosent.

Den japanske sentralbanken kunngjorde også onsdag at den har sprøytet inn ytterligere 110 milliarder kroner i pengemarkedene i et forsøk på å dempe uroen som er forårsaket av den amerikanske bankkrisen.

Prisen på amerikansk lettolje for levering i oktober steg med over 3 dollar til 94,32 dollar fatet onsdag formiddag, mens prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet for levering i november steg med nærmere 3,5 dollar til 92,69 dollar fatet. (©NTB)

. (©NTB)

Se ABCTV: AIG reddet fra ruin