Blandet på børsene i Asia

<div class="viewNews">Børsoppgang i Asia Foto: REUTERS/SCANPIX</div>
Børsoppgang i Asia Foto: REUTERS/SCANPIX

<pPilene pekte igjen oppover på asiatiske børser onsdag da redningsaksjonen for AIG ble kjent, dampen gikk ut av oppgangen mot slutten av dagen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdien av aksjene på Tokyo-børsen steg med 1,21 prosent fra dagen før etter tidligere på dagen å ha vært opp over 2 prosent, og i Seoul var det en oppgang på 2,7 prosent etter rekordnedgangen på 6,1 prosent dagen før.

Men Hongkong-børsen endte ned 1,85 prosent, og Shanghai-børsen falt enda mer, 2,33 prosent, på grunn av den vedvarende bekymringen for de amerikanske finansinstitusjonene.

På Taipei-børsen ble det registrert oppgang på 0,77 prosent og i Manila 1,5 prosent. Men i Singapore var det en nedgang på 0,87 prosent, og i Australia sank kursene 0,68 prosent.

Den japanske sentralbanken kunngjorde også onsdag at den har sprøytet inn ytterligere 110 milliarder kroner i pengemarkedene i et forsøk på å dempe uroen som er forårsaket av den amerikanske bankkrisen.

Prisen på amerikansk lettolje for levering i oktober steg med over 3 dollar til 94,32 dollar fatet onsdag formiddag, mens prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet for levering i november steg med nærmere 3,5 dollar til 92,69 dollar fatet. (©NTB)

. (©NTB)

Se ABCTV: AIG reddet fra ruin

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus