Harald Zwart-selskap sliter

<p class="MsoNormal">Medieparken, hvor Harald Zwart er inne på eiersiden, sliter økonomisk. Her er han sammen med Kona Veslemøy Ruud Zwart. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.</p>
Medieparken, hvor Harald Zwart er inne på eiersiden, sliter økonomisk. Her er han sammen med Kona Veslemøy Ruud Zwart. Foto: Kyrre Lien / Scanpix.

<pMedieparken fikk 1,5 millioner i statsstøtte i fjor. Nå er styret oppløst, selskapet betaler ikke regninger, og de må hente inn ny kapital.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harald Zwart eier gjennom selskapet Zwart Arbeid AS 23,81 prosent av Medieparken. Sammen med kona, Veslemøy Ruud Zwart, eier han til sammen 49 prosent av Zwart Arbeid.

ABC Nyheter er kjent med at Medieparken sliter, og kreditorer opplever at regninger ikke blir betalt.

Dette bekreftes delvis av tidligere styremedlem Stein Bruno Kvae.

- Jeg vil ikke bekrefte at man sliter, men det er riktig at Medieparken i en periode har stoppet utbetalinger. Jeg mener at selskapet totalt sett er solvent, og at det kommer større inntekter enn utgifter i nærmeste fremtid.

Selskapet har ikke levert inn regnskap for 2007. Firmaet hadde røde regnskapstall både i 2004, 2005 og 2006.

Til tross for at de i fjor fikk 1.540.000 kroner i statsstøtte fra Kultur- og kirkedepartementet, har de behov for ytterligere kapital.

- Hvor mye kapital som må hentes inn, vet jeg ikke, men det skal hentes fra eksisterende eiere, sier Kvae.

Retningen selskapet skal ta skal bestemmes på generalforsamlingen i kveld. ABC Nyheter er kjent med at Harald Zwart da blir valgt inn i styret.

Analysetjenesten Proff Forvalt bedømmer både selskapets lønnsomhet og soliditet til å være «ikke tilfredsstillende.»

Så vidt ABC Nyheter kjenner til, står Medieparken uten en daglig leder. Tidligere daglig lender, Stein Georg Lillemoen, ønsker ikke å uttale seg om situasjonen overfor ABC Nyheter utover at han bekrefter at det er generalforsamling i kveld. Lillemoen står også oppført med en eierandel på 23,81 prosent.

ABC Nyheter har ikke lykkes med å komme i kontakt med Harald Zwart.

Personvernpolicy