To millioner briter kan miste jobben

<pTo millioner britiske arbeidstakere kan miste jobben før jul. Storbritannias økonomi er på vei mot sin verste krise på 60 år, og landets finansminister mener regjeringen i London selv har en del av

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedturen blir dypere og vil vare lenger enn briter flest hadde ventet, sa finansminister Alistair Darling i et intervju med i London-avisen The Guardian lørdag. Ifølge sentralbanken Bank of England står rundt to millioner arbeidsplasser i akutt fare.

– Vi får nok å gjøre. De neste tolv månedene blir de vanskeligste regjeringspartiet Labour har stått overfor i en mannsalder, sa Darling, som mener de britiske sosialdemokratene sliter med å gjenvinne troen på seg selv.

– Vi må se til å bestemme oss: Er vi klare for oppgaven med å overtale landet til å gi oss en ny periode ved makten? For sjansen er der fortsatt, og de neste tolv månedene vil bli avgjørende, fortsatte den britiske finansministeren.

Labour gjenvant regjeringsmakten i 1997 etter 18 år i opposisjon, og har siden vunnet gjenvalg to ganger. Valgforskere sier en av partiets største styrker fra 1997 av og fram til nylig var at det ble oppfattet som kompetent i den økonomiske politikken. (©NTB)