Engleskolen ingen høyt- flygende butikk for Märtha

Englepengene lar vente på seg for prinsesse Märtha Louises engleskole. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Englepengene lar vente på seg for prinsesse Märtha Louises engleskole. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPrinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøys mye omtalte engleskole gikk med underskudd første driftsår.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Engler daler ned i skjul, og det gjør tydeligvis også inntektene fra Märthas Louises engleskole. Hele seksti prosent av egenkapitalen på 100.000 kroner har gått tapt etter første driftsår til den mye omtalte engleskolen prinsessen driver med kollega Elisabeth Samnøys.

Det viser regnskapet til skolen, med navn Astarte Education AS.

Ifølge regnskapet hadde skolen driftsinntekter pålydende 216.000 kroner i fjor, hvorav hele summen var rene kursinntekter. Utgiftene for 2007 utgjorde 308.376 kroner. Til sammen utgjør dette et årsresultat på 61.729 kroner i minus.

I sin årsberetning skriver prinsesse Märtha Lousie og Elisabeth Samnøy at første driftsår likevel har vært tilfredsstillende.

– Kursvirksomheten har god oppslutning og utsiktene for 2008 vurderes som tilfredsstillende, heter det i årsberetningen, hvor styret videre foreslår at oppstartsårets underskudd på 61.729 kroner overføres til annen egenkapital.

– Styret gjør oppmerksom på at mer enn halvparten av aksjekapitalen er tapt. Dette må sees i sammenheng med kostnader i forbindelse med oppstart av virksomheten. Det forventes et positivt resultat i 2008, og det bekreftes at forutsetningen om fortsatt drift er til stede, sies det i beretningen som er signert Elisabeth Samnøy og prinsesse Märtha Louise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble ikke utbetalt styrehonorarer i år 2007.

Vil flytte skolen

Det er ikke spesifisert hvilke driftskostnader skolen har hatt første driftsår, men husleie utgjør trolig en stor del av utgiftene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå søker prinsesse Märtha Louise og hennes kollega Elisabeth Samnøy lokalpolitikerne i Oslo om å få lov til å flytte engleskolen fra Nesodden til et permanent lokale på Frogner.

Ifølge Aftenposten er det en leilighet i første etasje i en bygård i Riddervolds gate 9 på Frogner som er aktuell for engleskolen. Prinsessen og Samnøy har betalt rundt 6-7 millioner kroner for leiligheten, og kjøpet er gjort med forbehold om at de får bruksendring.

Den aktuelle bygården er ikke godkjent for næringsvirksomhet, og prinsesse Märtha Louise har derfor via Arkitektene Fosse og Aasen AS søkt plan- og bygningsetaten i Oslo kommune om bruksendring for den 182 kvadratmeter store leiligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leilighetens eier ønsker å være anonym, men hun bekrefter at hun for en tid tilbake la den ut for salg.

Blandete reaksjoner

Beboerne i bygårdens sameie stilte seg på et møte tirsdag kveld positive til etableringen av engleskole i gården.

Det er foreløpig usikkert hvordan plan- og bygningsetaten vil stille seg til saken, men ifølge Aftenposten foreslår administrasjonen i Frogner bydel at bydelspolitikerne stiller seg negative til saken.

- Vi kommenterer ikke saker som er til behandling, sier informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Etaten avventer nå bydelens syn på saken før en endelig avgjørelse blir tatt.

Sakens saksbehandler i etaten har anført saken med høy prioritet. Informasjonssjefen vil ikke svare på om det har sammenheng med at søkeren er prinsesse, melder NTB.

Årsberetningen for Astarte Education nevner ikke den planlagte flyttingen. Den opplyser helle ikke hvordan denne skal finansieres.

Prinsesse Märtha Louise er oppført som styremedlem i selskapet Astarte Education AS, mens kollega Elisabeth Samnøy er styrets leder.