Telenor «stjal» OL fra NRK

<pI flere timer sendte Telenor innslag som NRK har eksklusive rettigheter på. – Teknisk svikt, sier Telenor.</p

NRK har brukt et ukjent antall millioner kroner for å sikre seg rettighetene til Beijing OL. Foto: Scanpix.
NRK har brukt et ukjent antall millioner kroner for å sikre seg rettighetene til Beijing OL. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da OL startet sist fredag kunne brukere av Telenors mobil-tv se OL-sendinger som NRK har betalt millioner av kroner for å kunne levere eksklusivt. Etter å ha fått klar beskjed fra NRK kuttet Telenor sendingene.

- Det medfører riktighet at Telenor fredag hadde mobil-tv-innhold som tilhørte NRK. Vi ser meget alvorlig på denne saken, men bestemmer oss først over helgen for hvilken reaksjon vi vil ha overfor Telenor, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, Sigurd Sandvin til ABC Nyheter.

Han vil ikke spekulere i om det kan bli snakk om rettslige skritt som følge av «tyveriet». Det som har skjedd er at Telenor har unnlatt å lenke videre til NRKs eget mobil-tv. Dermed har det sett ut som om det er Telenor som har hatt sine egne OL-sendinger.

- Dette er veldig beklagelig. Vi har hele tiden hatt fokus på at vi ikke har lov til å sende OL-innhold i Norge. Vi legger oss helt flate, og vi fjernet også dette innholdet da vi ble klar over dette fredag kveld. To timer etter dette ble det lenket direkte til NRKs mobil-tv-sendinger fra OL, sier informasjonsrådgiver Anders Krokan i Telenor Nordic til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Claus Martin Sørland er Head of Branded Services i Telenor, og han kan forklare hva som gikk galt fredag ettermiddag.

- Vi har lenge hatt en avtale med NRK om at vi kan bruke en del av deres nyhetssendinger i vår Telenor Mobil-tv-drakt. Dette blir gjort ved hjelp av en tredjepart som leverer den tekniske løsningen. Nå skjedde det at OL-innholdet havnet i den samme feeden, og dermed kom også dette innholdet i vår drakt, selv om det overhodet ikke var meningen, sier han.

Løsningen på problemet ble at man kuttet ut hele overføringen av NRK-saker i Telenors drakt, og at man dermed lenker direkte til NRKs egne mobil-tv-sider.

- Vi har hatt en veldig god dialog med NRK hele uka, og skal i et nytt møte mandag. Da håper vi å finne en løsning på dette, sier Sørland.

Cirka klokken 22 fredag kveld var det slutt på Telenors «OL-sendinger».

Telenor eier 99 prosent av ABC Startsiden som driver ABC Nyheter.