StatoilHydro i ny navnestrid

<p class="hidden">(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

<pEn hemmelig navnekomité jobber med et nytt navn til StatoilHydro. Verken Statoil eller Hydro er aktuelle elementer i det nye navnet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

StatoilHydros styre og konsernsjef Helge Lund har startet prosessen med å finne nytt navn til selskapet, skriver Aftenposten.

- Jeg regner med at det blir debatt omkring dette både innad i selskapet og i samfunnet for øvrig, når navnespørsmålet kommer opp til ny behandling. Det skulle bare mangle, sier nestleder i styret til StatoilHydro Marit Arnstad til avisen.

Og det ser ut til at hun får rett. Det midlertidige StatoilHydro-navnet har fått godt fotfeste i løpet av halvannet år, men meningene om hva navnet bør bli ved neste korsvei er delte.

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sier til Dn.no at forslaget skal legges fram på generalforsamlingen neste vår, og han er klar på at Statoil ikke vil være et alternativ. Heller ikke Hydro kommer til å bli tatt med i det nye navnet.

I henhold til fusjonsavtalen fra 2007 skulle selskapet omdøpes i mai 2008, men navneseremonien ble utsatt til generalforsamlingen i mai neste år. Både nytt navn og ny logo skal på plass. (©NTB)

Personvernpolicy