Kraftig lønnshopp for sjefer i staten

<p class="hidden">(Illustrasjonsfoto: Colourbox) </p>
(Illustrasjonsfoto: Colourbox) 

<pSjefene i staten får et kraftig lønnshopp. Særlig toppsjefene i helsebyråkratiet får en pen lønnsøkning til tross for milliardunderskudd og ventelister.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men regjeringen forsvarer lønnsfesten og sier at gode lønninger er nødvendig for å konkurrere med det private næringslivet.

- Med den harde konkurransen i arbeidsmarkedet har dette vært nødvendig for å rekruttere og beholde gode ledere, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

De 15 topplederne som er underlagt helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen, får lønnsøkningen trass i at helse- og omsorgssektoren er i dyp krise, med milliardunderskudd, lange ventelister og tusenvis av korridorpasienter, skriver Aftenposten.

Gjennomsnittslønnen til de statlige helsesjefene økte med 11,4 prosent til 1.032.000 kroner i 2007.

Lønnshoppet innebærer at forskjellen mellom toppene og de vanlige ansatte i helse- og omsorgssektoren øker, og fagbevegelsen er ikke fornøyd.

- Dette er jo spenstig. Det er dobbelt så mye som vi fikk, sier forbundsleder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet.

- I statsbudsjettet la regjeringen opp til en lønnsvekst på 5 prosent. Da er 11,4 prosent oppsiktsvekkende, sier hun og mener dette viser at topplederne ikke følger regjeringens oppfordring til moderasjon.

I snitt hadde de 292 ekspedisjonssjefene, departementsrådene og etatssjefene i staten en lønn på 930.00 kroner i 2007, en økning på 7,3 prosent, som er klart mer enn andre statsansatte og sjefer i det private næringsliv. (©NTB)

Personvernpolicy