Rekordtall for Yara

<pGjødselprodusenten Yara International har levert sine sterkeste kvartalsresultater hittil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økende etterspørsel øker inntektene fra salg av urea, nitrater og NPK, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet hadde driftsinntekter på 24 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot i underkant av 14 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Resultat før skatt for andre kvartal i år er 5.829 millioner kroner, mens driftsresultatet er 4.749 millioner kroner.

– Siden børsnoteringen i mars 2004 har Yara levert 18 kvartal på rad med høyere inntjening enn kapitalkostnaden. Forbedringen dette kvartalet er hovedsakelig drevet av sterk etterspørsel som har gitt høyere gjødselpriser, sier konsernsjef Thorleif Enger.

Yara venter at sterke kornpriser vil gi en solid lønnsomhet i landbruket framover, noe som vil føre med seg høy etterspørsel etter gjødsel. Dette vil igjen gi høyere gjødselpriser og mer penger i kassa for Yara.

Yara meldte tirsdag at selskapet har inngått en avtale om å kjøpe opp den canadiske nitrogenprodusenten Saskferco for rundt 8 milliarder kroner. (©NTB)

Personvernpolicy