Lite penger å hente på iPhone

<p class="hidden">Apples iPhone 3G ble lansert i Norge fredag. Foto: Scanpix</p>
Apples iPhone 3G ble lansert i Norge fredag. Foto: Scanpix

<pNetComs monopol på salg av iPhone i Norge blir neppe innbringende, mener analytikere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apples iPhone 3G ble lansert i Norge fredag, og NetCom kunne fortelle om lange køer i butikker som tilbyr mobiltelefonen. Analytikere tror likevel ikke at NetCom vil gjøre seg fet på salg av iPhone, skriver Dagens Næringsliv.

– Assosieringen med Apple vil være bra for NetComs image. Forhåpentlig dekkes kostnadene, men de kommer neppe til å tjene penger på iPhone-salget, sier analysesjef Leif-Olof Wallin i Gartner til avisa.

Apple foretrekker å selge den opphaussede mobiltelefonen eksklusivt via én operatør i et marked. Men ikke en eneste operatør har kunnet vise til forbedret resultat målt i antall kunder, omsetning eller inntjening, sier analytiker John Strand i Strand Consult.

– IPhone genererer masse oppmerksomhet, men det er oppmerksomhet selskapene ikke kan betale regningene sine med, sier Strand. (©NTB)

Personvernpolicy