Norwegian øker billettprisene

<p class="hidden"> </p>
 

<pHøy oljepris gjør at Norwegian øker billettprisene. Selskapet falt kraftig på børsen tirsdag etter at de varslet et underskudd på opp mot 45 millioner kroner i andre kvartal.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian falt 14,31 prosent til 43,70 kroner på Oslo Børs tirsdag. Til tross for økning i passasjertrafikken i juni, varsler selskapet et kraftig underskudd andre kvartal. Nå vil selskapet øke billettprisen med mellom 80 og 100 kroner.

- Prisøkningen kommer av situasjonen vi nå har med veldig høye drivstoffpriser. Når tilleggene virker, skal vi gå i pluss, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til TV 2.

673.195 passasjerer fløy med Norwegian i juni, nesten 100.000 flere enn i samme måned i fjor.

Samtidig som kapasiteten økte med hele 32 prosent, steg passasjertrafikken med 28 prosent. Kabinfaktoren - et mål på hvor mange av setene selskapet klarte å fylle - gikk ned fra 82 til 79 prosent.

Den norske virksomheten går ifølge en børsmelding etter planen, med et overskudd på 20-25 millioner kroner. I Sverige går det mye tråere, med et forventet underskudd på 45-50 millioner. I Polen ligger underskuddet an til å bli 20-25 millioner.

Høye oljepriser og streiken i Avinor i mai har kostet selskapet opp mot 30 millioner kroner. Også forsinket levering av to Boeing 737-300-maskiner har kostet opp mot 25 millioner kroner ekstra.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus