Avviser kritikk av bistand:

- Finner det de leter etter

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pTidligere statsråd Grete Faremo er ikke overrasket over forskernes kritikk av tidligere bistandspolitikk overfor Zambia. - Forskerne finner det de leter etter, mener hun.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag kunne ABC Nyheter presentere en britisk-zambisk gjennomgang av norsk bistandspolitikk overfor Zambia. Den påviser at bistandsministrene i de fem regjeringene fra 1991 til 2005, ikke har hatt tilstrekkelig forståelse for lokale politiske maktforhold i det sørafrikanske landet.

Grete Faremo (Ap) var ansvarlig statsråd i 1991 i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. Hun har ikke lest rapporten, men er ikke ukjent med problemstillingen.

- Jeg kan ikke kommentere rapporten, men problemstillingen var kjent allerede før jeg ble statsråd, sier hun til ABC Nyheter.

- Tidligere evalueringer har også påpekt ulike dimensjoner ved dette. Men forskere vil jo finne det de leter etter.

Faremo mener likevel at det er fornuftig å gjennomføre undersøkelser og evealueringer av norsk bistand «fortløpende».

- Jeg håper det er en fortløpende læring i dette.

Selv om det er lenge siden Grete Faremo var aktiv politiker har den tidligere Microsoft-direktøren fortsatt oppfatninger om aktuelle tema. Hun ser med positive øyne på de endringene som dagens regjering legger opp til.

- Jeg er glad for økt fokus på demokrati, innsyn, kontroll og ansvarliggjøring av mottakerlandene, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus