- Nyboligkjøp er ren gambling

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto

Da boligprisene steg som verst, var det gode penger å tjene på å kjøpe bolig på tegnebrettet. Mange spekulanter videresolgte før boligene ble innflytningsklare og tjente hundrevis av tusen kroner. Nå

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Kjøper du bolig på tegnebrettet, som skal være ferdig ett eller to år frem i tid, risikerer du at prosjektet aldri blir satt i gang. Eller det kan bli store forsinkelser, skriver Aftenposten.

Les også:
Leiligheten ingen vil ha
Blakke spekulanter

Nylig fikk 20 kjøpere av leiligheter i annet byggetrinn i Rolfsbukta på Fornebu for andre gang beskjed om at beslutning om byggestart er utsatt fordi prosjektets kostnader skal kvalitetssikres. Utbygger forhandler med en ny entreprenør for å kutte byggekostnadene.

Les også:
Dropper boligprosjekter

To år for å få solgt alt

"Både pluss og minus"

Ett av de mest ekstreme eksemplene på forsinkelser er ifølge avisen det siste byggetrinnet i Ringnes Park på Grünerløkka som ble to år forsinket. Kontraktene var utformet slik at kjøperne ikke kunne kreve dagmulkter eller erstatning.

- Det er både pluss og minus ved å kjøpe nytt nå. På minussiden har du usikkerhet om prosjektet faktisk blir gjennomført. Det er også en prisusikkerhet som både gjelder eventuell prisnedsettelse i prosjektet og prisen på egen bolig når den skal selges frem i tid, sier Jan Høegh i Econ Pöyry til Aftenposten.

På plussiden er muligheten for å prute ned prisen. Det kan være mulig i prosjekter hvor utbygger lengter etter å bli kvitt de siste boligene. Høegh anbefaler å lese kontrakten med lupe. Dessuten er det viktig å kjøpe av en solid utbygger som ikke forsvinner fra markedet.

Les mer: - Nå er det full stopp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus